Skapande av barndomsminnen

I vintras tog jag med familjen på skidsemester för första gången. Jag är själv inget ess på skidor, men var på några skidsemestrar med mamma och pappa i barndomen och minns hur mysigt vi hade. Bastubaden på kvällarna där man rullade sig i snön efteråt och sedan drack varm choklad framför öppna spisen. Man däckade i säng tidigt också, utmattad av alla timmar i den gnistrande snön. Det var nytt för mig att vara den som fick ansvara för resan, men det gick väldigt bra.

Att rulla sig i snö efter bastu…

Eftersom vi har ganska små barn så valde vi att åka till Lindvallen som är Sveriges mest barnvänliga skidanläggning med hur många gröna backar som helst! Jag förväntade mig inte mer än lite pulkaåkning, men mina barn ville såklart testa skidor också, som alla andra barn de såg – och döm av min förvåning när de stod smidigt på skidorna nedför backarna efter bara ett par försök! Lindvallen har andra barnvänliga aktiviteter för barnen också, som ett badland, där man kan hänga om det blir för mycket snö efter några dagar.

Lindvallen for the win

Det var en härlig upplevelse som jag gärna gör om nästa år, nu med lite mer erfarenhet i bagaget, men jag väljer absolut Lindvallen igen. Varför slopa ett vinnande koncept liksom?

Det finns väldigt mycket information om skidåkning och svenska skiddestinationer på nätet och själv tycker jag att freeride.se ger all info man behöver. Det var på Freeride jag hittade Lindvallen till exempel.