Mitt bästa knep för mysig innemiljö

Ibland får jag frågor om enkla trick man kan ta till för att skapa en mysig och inbonad känsla i ett rum och jag brukar svara på samma sätt varje gång. Det är för det första en väldigt begränsande fråga för inget utrymme ser ut precis som ett annat och för att åstadkomma magi räcker det aldrig med enkla trick. Men ett ”trick” som alltid gör enorm skillnad är något så basic som att hålla undanplockat och rent i rummet i fråga.

Mer basic än man kan tro

Detta trick, som ju inte alls är ett trick, går att applicera på alla utrymmen och det ger lika goda resultat varje gång. Plotter, oreda, små pinaler som ligger framme – är alla störmoment i en miljö, särskilt inomhus där ytorna i regel är begränsade. Vidare ger blänkande ytor, fräscha dofter och gott om ljusinsläpp också att man trivs i en miljö och då är den faktiska inredningen i det närmaste sekundär.

Inget är vackert under ett lager av damm

Man kan läggar hur mycket krut som helst på att välja vackra möbler, intressanta prydnadssaker och imponerande gardiner, men om soffan är ett virrvarr av skrynkliga filtar och det ligger ett lager damm över utspridda tidningar på soffbordet – då blir det inte särskilt trevligt att vistas i rummet ändå.

Mitt bästa tips för den som inte har tid, ork eller lust att städa regelbundet är att anlita en städfirma. Jag kan varmt rekommendera Städenergi som har hjälpt mig med både kontorsstädning i Stockholm och storstädning i Stockholm – vid olika tillfällen. De är noggranna och proffsiga samt flexibla, vilket är viktigt för mig.