Nya fönster

Jag sitter alltid vid fönstret när jag pysslar, inget ljus är så bra som dagsljus. Nu pysslar man förstås inte bara när det är dag och då får stark belysning från lampor duga, men det bästa är dagsljus. Nu råkar det sig så illa att mina fönster är av gammal sort och det blir väldigt dragigt vid fönstren, så jag får stå ut med kyla och kalla händer när jag jobbar. Det är mindre kul. Jag hatar verkligen att vara kall, men man kan kanske inte få allt?

Eller så kan man det! Jag har faktiskt undersökt saken och man kan ju såklart byta fönster. Man kan ta bort de kalla, tunna dragiga fönstren och installera nya, täta, värmande sådana. Vilken ball investering också om man tänker efter – vilket uppsving för huset!

Innan nästa vinter ska de vara på plats

När jag talat med andra har jag insett att gardiner tydligen inte ska fladdra inomhus när fönstren är stängda… det beskriver väl kanske ganska tydligt hur dåligt tätade mina nuvarande fönster är.

Nu är det ju vår så det passar ganska bra att planera ett fönsterbyte just nu. Det är ju inget man vill göra mitt i smällkalla vintern. Innan nästa vinter ska jag ha nya fönster, det är ett löfte till mig själv. Vilken njutning det kommer att bli att kunna sitta vid fönstren och pyssla utan att stångas mot den kyliga väggen som attackerar utifrån.